CS:GO postao besplatan i dobio je battle royale mod!

Valve je iznenadio igrače pretvorivši još jednu svoju igru u besplatni naslov. No, s Counter Strike: GO odlučili su se za malo drugačiju strategiju.

Counter Strike: Global Offensive je posljednjih godina trpio “globalnu ofenzivu” od nekih popularnijih igara. Iako se radi o naslovu starom već šest godina, Valve smatra kako ta igra ima još mnogo toga za ponuditi. Zbog toga su izveli potez kakav su već napravili i s Team Fortressom 2 – prebacili su igru na free-to-play model. Dobro ste pročitali – CS:GO je postao besplatan za igranje.

Dok će jedni na ovo zapljeskati u sreći, postojeći vlasnici igre vjerojatno neće biti oduševljeni jer je poznato da se kvaliteta zajednice sroza pod velikom navalom novih igrača. Srećom, Valve je ovaj put mislio na to pa će matchmaking CS:GO-a biti podijeljen. Igrači besplatne verzije igrat će jedni s drugima, dok će stari igrači – koji su sada postali Prime članovi – igrati zasebno u svim modovima. Uz to, igrači s Prime statusom dobijaju neke pogodnosti poput ekskluzivnih suvenira.

Prelazak na novi sistem monetizacije nije jedina nova stvar kod CS:GO-a. Kako bi igra ponovno postala konkurentna na tržištu, Valve joj je dodao battle royale mod – a šta drugo? Zove se Danger Zone i formatom se malo razlikuje od ostatka ponude. U jednom meču sukobljava se 16 igrača u svatko-za-sebe formatu, ili 18 igrača u paru/grupi po troje.

Mečevi su zamišljeni da budu kratki – do deset minuta. Svi igrači počinju meč noseći samo nož, a svatko javno može rezervisati zonu mape na kojoj će početi meč. Mapa je inače podijeljena na heksagonalne zone i pomoću in-game tableta moguće je vidjeti informacije o drugim igračima. Municija dolazi u vrlo ograničenim količinama tako da je taktiziranje krucijalno za pobjedu.

Izvor: hcl.hr

Prilagodio: Jusić A.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.