Sretna nova 2018. godina!

Svim čitateljima ove objave (a i svim ostalim) DV CS 1.6 admin tim želi sretnu novu 2018. godinu (da, ispravno je malo početno “n” jer vam ne želimo sretan samo 1. januar nego i preostalih 364 dana)! Da vam ova godina prije svega bude ispunjena zdravljem što je najbitnije, a zatim svim ostalim: prisustvom dragih osoba, uspjehom u školi i na fakultetu, uspjehom na poslovnom planu i drugim planovima koje ste zamislili.

Ne zaboravimo ni u ovoj godini osobe u potrebi, a čija je sudbina neizvjesna svakog dana i kojima je svaki dan kao (nova) godina, odnosno borba za svoje mjesto na ovoj, oku nevidljivoj, tačkici u svemiru, bilo da su siromasi na ulici, djeca bez oba roditelja o kojima nema ko da brine, osobe s poteškoćama u funkcionisanju… Osvrnite se oko sebe, takvih je jako mnogo oko nas, a oni zaista ne traže mnogo – ljubav, razumijevanje, ognjište i hranu, većinu elemenata koje mi uzimamo zdravo za gotovo.

Stojimo u redovima da bismo ugrabili novi pametni telefon osjetljiv na dodir, umjesto toga učinimo naše srce osjetljivim na dodir, jer to je ono što smo izgubili vremenom. Budimo/postanimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu!

Za kraj, citirat ćemo Čovjeka koji je izumio XX stoljeće:

“We are all one. People are interconnected by invisible forces. Although we have the freedom to think and act, we stick together, like stars on the heavenly arc, with unbreakable connections. These connections cannot be seen, but we can feel them.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.