Apel za pomoć: Ilhan Krak

JU “Centar za socijalni rad” Donji Vakuf  uputila je apel za pomoć u liječenju Ilhana Kraka, našeg sugrađanina s adresom prebivališta u Babinom Potoku. Ilhan je rođen 13. juna 2002. godine, završio je 8. razred osnovne škole, a dijagnostikovano mu je teško oboljenje – skolioza kičme.

Planirano je da Ilhan 10. augusta obavi operativni zahvat u bolnici Kavacik Medistate u Turskoj. On bi, u zavisnosti od zdravstvenog stanja, u bolnici trebao provesti 5 dana, a nakon otpusta neophodno je da u Istanbulu ostane još sedmicu dana radi kontrole. Troškovi liječenja iznose 20,000 američkih dolara (33,286 konvertibilnih maraka). Porodica Krak se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a niko od članova nema stalno zaposlenje i zbog toga nisu u stanju prikupiti navedeni iznos. Iz gore navedenih razloga JU “Centar za socijalni rad” organizuje humanitarnu akciju čiji je cilj prikupljanje novca za Ilhanov odlazak u Tursku i obavljanje operativnog zahvata.

Molimo sve građane i privredne subjekte da se uključe u ovu akciju, te u granicama svojih mogućnosti daju doprinos u liječenju Ilhana Kraka. Novac možete donirati lično Ibri Kraku (061/696-692) ili uplatiti na tekući račun Ilhanove majke Sanele:

PRIVREDNA BANKA SARAJEVO
BROJ RAČUNA:        21-56751-717092
VLASNIK RAČUNA: SANELA KRAK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.