Counter-Strike 1.6 modifikacije

Ili skraćeno – modovi, kako ih nazivaju među igračom zajednicom, predstavljaju izmijenjenu verziju izvorne Counter-Strike 1.6 igre, i to na način da se promijene ciljevi, izgled likova i oružja (ne nužno), te funkcionalnosti same igre. Većina igrača je došla u dodir s više vrsta modifikacija. U nastavku će biti predstavljene neke modifikacije s kratkim opisom.

AWP Maps Mod

Sadrži specijalno napravljene mape za igru s AWP-om. Pretpostavljate, drugo oružje nije dozvoljeno.

BaseBuilder Zombie Mod 6.5 

Ovaj mod transformiše CT tim u one koji preživljavaju (Survivors), a koji na početku runde prave bazu pomjerajući objekte koristeći USE taster (predefinisano taster E). S druge strane, teroristi postaju zombiji koji čekaju da se završi izgradnja baze, a nakon čega slijedi dio gdje zombiji provjeravaju protivničku bazu da bi pronašli rupe i greške.  Na kraju se dešava borbeni mod (battle mod) gdje zombiji upadaju u bazu protivnika, a tim koji završi među preživjelima je pobjednik.

Napomena za vlasnike: obavezno kod instalacije moda povećati mp_roundtime u server.cfg.

Biohazard Mod

Protuteroristi i teroristi zajedničkim snagama i taktikom igraju protiv zombija, a ukoliko zombiji dotaknu nekog od igrača –  igrač postaje jedan od njih.

Capture The Flag (CTF)

Ova modifikacija mijenja gameplay na način da u bazama postoje zastave, a misija svakog tima jeste oteti protivničku zastavu i uspješno je vratiti u svoju bazu – što igra nagrađuje poenima. Naravno, svaki tim treba da čuva svoju zastavu.

Call of Duty Mod

COD mod je standardan CS 1.6, ali sa zvukovima i oružjem iz igre Call of Duty.

Deathmatch Mod

Jedan od najpoznatijih modova među CS 1.6 igračom zajednicom. Mod ne nudi ništa specijalno, ali je riješio jedan od gorućih problema. Većinu igrača mrzi čekati kraj runde, a to ih tjera da prije napuste i samu igru. Zbog toga se ovaj mod nametnuo kao rješenje za nestrpljive, nudeći automatsko oživljavanje kad vas neko ubije. U početku birate vaše oružje koje možete promijeniti tokom igre.

Deathrun Mod

Deathrun mod ima specijalne mape s raznim preprekama. Jedan ili više igrača imaju ulogu da aktiviraju prepreke dok ostali pokušavaju da pređu mapu izbjegavajući iste, i na kraju ubijajući onog/one koji ih aktivira/ju.

Furien Mod

U ovom modu teroristi su furieni, oni nemaju oružje, već samo bombe i nož, visoko skaču i brzi su, a CT su anti-furieni i imaju samo Deagle. Ako furien ubije anti-furiena onda on postaje furien.

GunGame Mod

Svakim ubistvom sakupljate poene, a kada sakupite dovoljan broj za sljedeći level – automatski dobijate jače oružje. Kad vas ubiju, istog momenta i oživljavate (kao i na Deathmatch modu).

Hide'n'Seek Mod

Ovaj mod ima specijalne mape po kojima se skače i penje. Na početku runde jedan tim ima određeno vrijeme da pobjegne što dalje dok ih poslije drugi tim traži po mapi.

Knife Maps Mod

Ovaj mod ima specijalno napravljene (najčešće male) mape i ovdje se igrači susreću 1 na 1 igrajući samo nožem.

KreedZ Mod

U ovom modu postoje specijalne mape na kojima se testira vještina skakanja. Cilj je preći cijelu mapu skakanjem s platforme na platformu, i to sve bez padanja i promašaja.

Paintball Mod

Ovaj mod ima specijalne mape i specijalna oružja koja umjesto metaka ispaljuje obojene loptice.

Predator Mod

Ovaj mod ubacuje u igru mogućnost da igrači koji imaju 16000$ kupe predatora i da tako love ostale igrače po mapi. Na raspolaganju su im kandže kojima jednim udarcem ubiju protivnika, a mogu da iskoriste i 3 plazma pucanja kao i nevidljivost. Kada predatora neko ubije, onda se on vraća kao običan igrač.

Neke klijentske komande:

  • bind mouse3 ppfire (puca plazmu)
  • bind p pcview (mijenja pogled)
  • dbinds (binduje ove komande automatski)
  • say /predatorhelp (pomoć)

SnowBall War (Grudvanje)

HE bomba se pretvara u grudvu, a kada se baci i pogodi nešto – rasprsne se umjesto eksplozije, ali i dalje oduzima protivniku HP. Cilj je ubiti protivnike grudvama uz zimski ambijent.

SuperHero Mod

Tokom igre dodaje iskustvo koje se koristi za nadogradnju heroja koji se bira na početku igre.

Surf Mod

Surf Mod ima specijalne mape po kojima se igrači kližu simulirajući surfanje na valovima. Cilj je preći sve dijelove mape i doći do kraja.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.