Kako naučiti bunny hop?

Šta je to bunny hop?

Bunny hop (u prevodu: zečji skok) je kontinuirano skakutanje gore-dolje u igrama iz prvog lica (FPS), najčešće u cilju izbjegavanja metaka ili zbunjivanja protivničkog igrača. Ovdje nije iznimka ni CS 1.6.

Jesu li bunny hop skripte zabranjene?

Da, svaka skripta koja mijenja predefinisano (isprogramirano) ponašanje igre se smatra varanjem. Međutim, postoje serveri koji imaju instaliran MOD, kao što je na primjer Deathrun, čiji je glavni element upravo bunny hop. U tom slučaju nerijetko ti serveri dozvoljavaju korištenje tih skripti, u nekim slučajevima se nudi i instaliranje skripte direktno kroz igru.

Želim naučiti bunny hop, ali ne znam kako?

Vježba, vježba i vježba. Prije svega, za olakšicu, potrebno je da sebi podesite kontrole da vam je najprirodnije raditi bunny hop. Preporuka je da kretanje ostane predefinisano W-A-S-D, dok kontrolu za skakanje premjestite ili dodate alternativu na točkić miša (scroll/mouse wheel) i to prema naprijed, dok nije zahtijevano, ali možete, točkić miša prema nazad staviti kao čučanj.

Ilustracija
Scroll wheel

Kada ste to podesili, onda vam preporučujem da pogledate ovaj video i da upratite koji tasteri i kontrole se pritišću u kom trenutku:

Poslije toga možete da vježbate i usavršavate vaš bunny hop!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.